Skip to: Site menu | Main content

Var hittar du vad?

Sjukvård | Restauranger | Mat | Tjänster i närheten

Sjukvård

SOS International
SOS International är nordiska försäkringsbolags gemensamma larmcentral vid utlandsskador.
Kontakta SOS International vid svåra eller allvarliga skador.

Tfn: +45 (0)70 10 50 50
Service 24 timmar om dygnet

Dr. Kusak
Läkare som återfinns i Khao Lak. Mottagningen ligger på höger sida av huvudgatan, i början av samhället från Bang Niang hållet sett.

Ambulansstationen i Bang Niang
Denna är belägen sidan om ToT's kontor längs med huvudvägen.

Sjukhuset i Takuapa
Det närmsta sjukhuset. Ligger på höger sida av huvudvägen mellan Bang Niang och Takuapa då man kommit in i samhället. Det är ca. 20 km till sjukhuset från husen i Bang Niang.

Bangkok Phuket Hospital
Internationellt sjukhus i Phuket
http://www.phukethospital.com

Phuket International Hospital
Internationellt sjukhus i Phuket, ligger intill varuhuset Index.
http://www.phuketinternationalhospital.com/

Restauranger

Restaurang La Piccola Maria
Bästa Pizza i Stada (Khao Lak)!
Pizzerian, med Samuele (äkta italienare) och Nittaya, som tidigare fanns på vägen mot stranden i Bang Niang mittemot kontoret. Restaurangen har flyttat och återfinns numera i Khao Lak; sväng av höger via Nai Thong Supermarket och följ vägen mot vänster ner mot de stora hotellen. Här serveras, förutom pizza, även utmärkta pastarätter och lasagne.
Tfn: +66 (0)80 78268695, +66 (0)8 7284 3448

Pizzeria Pinoccio
Denna restaurang finns på höger sida på vägen ned mot Bang Niang Beach. Riktigt god stenugnsbakad pizza.

Restaurang Viking
Ria & Joe's restaurang inne i Khao Lak. Skandinavisk meny med bl a köttbullar men även mycket god thaimat. Serverar även frukost.
Tfn: +66 (0)76-485415, +66 (0)81-895 5250

Ramada
Detta är en fin restaurang som ligger precis vid stranden i Bang Niang. När du kommer ner till stranden, gå några hundra meter till vänster så kommer du rätt (granne med La Flora). Serverar väldigt fin och god thaimat till rimliga priser. Lämpar sig bra till förlovningsmiddagar :-)

La Flora Restaurang
La Flora Resort är ett 5 stjärnigt resort direkt vid Bang Niang stranden med en mycket bra restaurang. Serveras buffé och à la carte. Ofta levande musik. Resortet ligger granne med Ramada Resort. Köttet håller mycket god kvalitet. Precis vid stranden och en fantastisk vy vid solnedgången. Kan också tillägga att de har ett gym som man kan använda till ett bra pris.


Chong Fah Restaurang
Alldeles vid havet på Bang Niang Beach. God och billig mat, och här kan man njuta en god drink samtidigt som man njuter av solnedgången. Alldeles intill finns möjlighet till massage utomhus. Fantastisk känsla att ligga och lyssna till vågorna samtidigt som man får massage.

Lucky Restaurant
Ett bra lunchställe. Här får du en god thailunch för runt 100Baht. Ägs av Noi, som också driver A-MART (liten "supermarket").

Jane Isaan Restaurant
Restaurangen ligger på huvudvägen, intill Ae's Laundry. God mat till bra pris. Drivs av Tom och Jane (Tom är från Tyskland och ställer gärna upp om man behöver hjälp eller råd)

Restaurang Takieng
Restaurangen som är den sista längs huvudvägen i Bang Niang, innan man kommer fram till Militärbåten (Tsunamibåten). Denna är mycket mysig och prisvärd och servicen är bra! Drivs av Wichai.

Mat

7-Eleven
Ligger längs huvudgatan och har lite av varje.

A-MART
En liten "supermarket" där man hittar det mesta av dagligvaror. Här jobbar bl.a. Noi som är jättetrevlig och pratar bra engelska.

Nai Tong
En större "supermarket" som återfinns i Khao Lak där man hittar i princip allt man behöver.

Big C
Ett riktigt stort shoppingcenter i Phuketområdet. Här finns möjlighet till storshopping av både mat och annat.

Deli Butcher
Ligger på vänster sida på vägen mot Bang Niang Beach. Här kan man köpa bröd, kött, ost och annat pålägg.

Tjänster i närheten

Frisör - Professional Hair Dresser Sue
Sue är syster till Ju och mycket duktigt på både engelska och tyska. Att klippa sig i Thailand är billigt, räkna med cirka 200 Baht.
Tfn: +66 (0)81 787 3900, +66 (0)76 486 243

Tvätteri - AE Laundry
Hos Ae lämnar man sin tvätt och får den tvättad och struken tillbaka för en billig peng. Pris 40Baht/kg. (Detta är det tvätteri vi använder.)

Massage i Bang Niang
På vägen ner till Bang Niang Beach, på höger sida, ligger Kinnaree - ett bra massage-ställe, endast 50m från huvudvägen. Mycket kompetent personal - lite "Sukko Spa"-känsla. Mycket avslappande och lugn miljö. Lite dyrare än snittet, men väl värt pengarna.

Massage kan man också få på stranden i de små ”bambuhusen”. Ofta bara vid högsäsong. Duktiga tjejer och killar som masserar. Beläget vid stranden mellan Mukdara Resort och Chong Fah Resort, intill Chong Fah Restaurant.
Pris: 300 Baht Thaimassage, 350 Baht Oljemassage - välj oljemassage om du inte är van vid tuff massage.

Internet Café
Ligger på huvudvägen, mittemot 7 Eleven i Bang Niang. Mycket hjälpsamma antingen man behöver Internet, kopior, scannat något dokument eller köpa enklare kontorsmateriel.

Biluthyrning
Finns både Hertz och Budget i Bang Niang längs huvudgatan mot Khao Lak.

Taxi
Ju's bror, Dusit, har taxiverksamhet. Han har "öppen bil" och används därför lämpligen bara för kortare resor i närområdet, men även personbil om man önskar transport till t.ex. flygplatsen.
Tfn: +66 (0)81-9687681

Optiker
Dr. Melinda Mendez driver "Optic4you" och återfinns i Khao Lak.
Tfn: +66 (0)81-9791238
E-mail: mhel_526@yahoo.com
Hemsida: http://www.phuket-optic.com

K-TV
K-TV är vår leverantör av TV-kanaler. Killen till vänster är chefen, men oftast kommer hela arbetsstyrkan på 5-6 personer när något ska fixas. Det är bara att ringa dem om TV-bilden inte är OK, de brukar infinna sig inom 15 minuter. Om man behöver support ska man ange att man ringer från Torbjörn hus på vägen mot Chong Fah waterfall; chefen pratar bra engelska. På bilden visar de resultatet av en natts mycket kraftig åska. Bossen för K-TV syns till vänter på bilden nedan.
Tfn: +66 (0)896034341