Skip to: Site menu | Main content

Utflyktsidéer

Här listar vi lite trevliga utflyktsmål.

Naturupplevelser

Chong Fa
Lokalt vattenfall en liten bit längre upp längs vägen som huset ligger på. Efter en liten promenad längs en ganska bred stig ut i skogen kommer man fram till vattenfallet som går alldeles utmärkt att bada i.

Similan Islands
Ett naturreservat bestående av sju öar som ligger ca 60km från kusten. Naturreservatet är endast öppet under högsäsong (november-april) för att bevara och skydda naturen.
För att ta sig ut till öarna åker man Speed Boat som utgår från Tablamu Peer. Turen ut till öarna tar 1½ timme. Vid dykning och snorkling ingår normalt sätt två stopp plus lunch. En bra kontakt för att boka turer är Sign Scuba.
Pris: ca. 3000 Bath / person för snorkling, ca 5000 Bath / person för dykning.
http://www.signscuba.com
Telefon:

Khao Lak Eco Elephant Trekking
Att ge sig ut i skogen på elefantryggen är ett spännande äventyr. Välj att åka med Khao Lak Eco Elephant Trekking som låter naturen bestämma vägen och inte exploaterar området. Turen slutar med bad i ett vattenfall.
Pris: ca 700 Bath / person.
Telefon: Mr. Wit +66 841915981

I Khao Lak's närområde

Tablamu Golfklubb
Militärens golfbana som ligger bara en kvarts bilresa från husen.
Pris för 18 hål ca. ?Baht.

Lokal snorkling
Lokal snorkling med long-tail boat från stranden vid Mukdara Resort (längst ner på vägen från 7Eleven). Detta är ett bra alternativ om man inte vill åka ut till Similian Islands (som ju annars slår det mesta). 4 timmar mot öar lite söderut. Bananer att mata fiskarna med och hux flux så dyker en massa fiskar upp runt omkring. Man bjuds på frukt och vatten. Flytväst och snorklingsutrustning ingår. 1200 Baht/person och rabatt om man är flera (ca 3600 Baht för 4 personer är ett riktmärke). Bokas via taxi och utflyktstjejen, Vironmat, se mer info under "Taxi-informationen".

Flotthjälp
När man går längs med ”vår” strand, rakt ner från 7 Eleven och går till vänster förbi Mukdara, La Flora och Ramada Resort så kan det ibland vara högvatten när man vill fortsätta längs stranden. Men då finns denna flotthjälp att tillgå! Killen med flotten simmar över och forslar över de som så önskar för 10Baht/enkelresa.

Utsiktsplats
Innan man når Khao Lak (i riktning från Bang Niang), och har passerat över berget längs den fantastiska djungelskogen, så finns det en restaurang (gulfärgad) där man kan stanna och beundra utsikten över hela bukten - från Khao Lak och ända bort till Pakarang.

Phuket området

Sukko Spa
Världens största kulturella spa!
Upplevelsen börjar med att du får välja behandlingar i en meny. Du ska också välja en olja som ska användas i dina behandlingar. Därefter guides du runt i Spa:t av din massör; utan henne vore det en omöjlighet att hitta i den 30 000 m² stora anläggningen. Sukko spa är beläget i södra delen av Phuket - 2 km söder om Central/Festival på höger sida om man kommer från Bang Niang.
http://www.sukkospa.com
Pris: Allt från 1200 Baht för 120 minuter, till 7400 Baht för 240 minuters lyxbehandling.

Batikhuset
Beläget i södra delen av Phuket, ca 5 kilometer söder om Central Festival varuhuset, mot Phromthep Cape. Mycket god kvalitet och bra priser. Tillfälle att se hur man tillverkar det som säljs. Ett rent hantverk.

Big Buddha

Denna gigantiska staty, i utkanten av Phuket, håller på att färdigställas. Mer intressant info hittar man här.

Pakarang beach och White Sand Beach
Pakarangstranden, en av de bästa stränderna. Här kan man gå långt och njuta. Antingen åker man till Cape Pakarang och går därifrån eller så åker man mot Pakarang Boatyard restaurang och äter en god, billig lunch. Här finns också tillfälle till massage vid stranden. Långgrunt. Vid denna del av stranden går det ofta att bada hela året, till skillnad från övriga delar då man inte badar mellan maj – oktober pga att havet är strömt och man känner riktigt att det är mycket vatten utanför i Andaman Sea som trycker på. Ofta svart flagg under denna period. Undantaget är Pakarang beach pga att det går ett rev utanför och stoppar upp de hårda vågorna. Stranden ligger på lätt cykelavstånd från husen.
Om man fortsätter förbi Pakarangstranden norrut så når man White Sand Beach. Här kan man äta god frukost eller lunch. (Går även bra att ta taxi direkt till White Sand Beach)

Längre bort...

James Bond Islands
Information kan hittas här. För information och bokning kontakta Ju (se kontakter).